Muswell Hill House11 photos
This 1930s built detached house has been enlarged by about 60 sq.m at ground floor level. The majority of the ground floor was opened up to produce a very large open plan entertaining area. Separate music/AV room and study rooms were also created. Upstairs, the existing bedrooms were reconfigured with the addition of new bathrooms. We negotiated a full width (11 metres) rear extension from Haringey Planners with high ceilings and a large expense of glazed sliders. Large skylights are inserted to the roof of this extension in order to bring natural light into the centre part of the open plan living areas. The front of the house was also extended out further towards the road. All joinery throughout is purpose designed and made with spray lacquered MDF panels, coloured glass, Corian worktops and oak veneered storage cabinets in the music/AV room and study. The entire ground floor has underfloor heating installed with fully programmable lighting, curtains and AV systems all coordinated. The entire exterior of the new extensions are built or clad using red bricks to match the retained elements of the house. The roof of the rear extension was planted with a Sedum green roof in order to improve views out from the bedrooms above, improve heat loss and provide a natural environment for wildlife.

By continuing to browse this site, I agree Jonathan Clark Architects and the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve their respective products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more about the Jonathan Clark Architects's Privacy Policy and Houzz's Privacy Policy.